Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Így tanítottak Petőfi idejében

Huszár Hajnal | 2023.12.05.

Elkészült a Petőfi utcai Petőfi ház, melyet az önkormányzat egy európai uniós támogatásnak köszönhetően újított meg és alakított látogatóközponttá. A projekt a befejezéséhez közeledik, az önkormányzat a vállalt marketing tevékenységek között a Petőfi ház népszerűsítésére több programot is szervez.

Ennek keretében hétfőn a sajtó munkatársainak mutatták meg az épületet és szolgáltatásait, majd pedig a járás pedagógusai kaptak ízelítőt a tervezett múzeumpedagógiai programból.
A sajtó képviselőinek Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető ismertette a beruházás infrastrukturális elemeit. Felidézte a felújítás műszaki tartalmát és a projekt céljait. Mint mondta, a közel 130 millió forint költségvetésű fejlesztéssel a 19. századi állapotot kívánták megjeleníteni, az épületnek azt az állapotát, amikor az ifjú Petőfi Sándor ebben a házban élt.

Martonné Csom Adél múzeumpedagógus arról tájékoztatta az újságírókat, hogy milyen programok fogadják majd az idelátogatókat. Beszélt a foglalkozások tematikájáról, Petőfi korának oktatási módjairól, és arról, hogy mit tudnak ebből megjeleníteni a mai kor gyermekeinek.

A pedagógusoknak szervezett rendezvényen a résztvevők bejárták az épület utcai helyiségében kialakított kiállítótermet, megtekintették Petőfi egykori szobáját, majd részt vettek egy korabeli iskolai foglalkozáson. A cél az volt, hogy megismerve a ház szolgáltatását élményeket szerezzenek és aztán majd diákjaikat is elhozzák a Petőfi házba.

A múzeumpedagógus mesélt arról, hogy abban az időben imával kezdték a tanórákat, kis jegyzetfüzetbe írtak, rendkívül szigorú rend uralkodott a tanteremben és bizony minden rosszaságért büntetés járt. A programon a pedagógusok maguk is 19. századi diákká váltak és lelkesen vettek részt az órai munkában, melynek témája természetesen Petőfi pápai élete volt.

A Petőfi ház népszerűsítését célzó programok folytatódnak, kedden a turisztikai szolgáltatók, majd pedig egy diákcsoport kap ízelítőt a látogatóközpont kínált élményekből.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: