Kismesterségek nyomában
2025-06-24 11:04:46 | Horváth Andrea | Babos Petra | Pápa-közélet | 1,8 perc | |


A kis riporterek megtapasztalhatták, milyen érzés a kamerák előtt állni, kipróbálhatták a súgógép használatát, és még műsorvezetői szerepbe is belekóstolhattak. A szerkesztőségi kulisszák mögé betekintve láthatták, hogyan készül el egy híradás, egy rádióinterjú vagy egy újságcikk - sokan közülük még kérdeztek is a Médiacentrum munkatársaitól.

A hét további részében is hasonlóan izgalmas programok várják a gyerekeket. A cukrász szakmával például bonbonkészítés és csokoládékóstolás közben ismerkedtek meg a Ricsi Cukrászdában. A Pápai Asztalos Kft.-nél különböző munkafolyamatokat próbálnak ki, míg a tűzoltóságnál megtudják, hogyan zajlik egy bevetés.
Szerdán az egészségügy kerül fókuszba: a Gróf Esterházy Kórház szakembereinek segítségével a táborozók újraélesztést gyakorolhatnak, megnézhetik a műtéti eszközöket, és a babagondozás alapjaiba is belekóstolhatnak. Délután a Kántorvill Kft. vendégeiként interaktív módon ismerkedtek a villanyszerelő mesterséggel.
A csütörtök a vendéglátás és az autóipar jegyében telik: a Hotel Villa Classica és a Vitafit Étterem kulisszái mögé nézhetnek be, délután pedig a YANFENG gyárában testközelből láthatják, hogyan készülnek az autók belső alkatrészei.
A hét zárónapján a rendőrség és a bűnmegelőzés lesz a középpontban, majd a táborozók közös ebéddel, bowlingozással és egy vidám búcsúzással zárják a hetet a Gambrinus Étteremben.