Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Ittas járművezetők, közúti szabályszegők és körözöttek is rendőrkézen

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.04.19.

A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt rendőri jelenlétet biztosított a közutakon a hétvégén.

A húsvéti hosszú hétvége alatt a pápai rendőrök 23 ittas sofőrrel szemben intézkedtek, akik közül – tekintettel a mért alkoholértékre – 10 fő ellen ittas járművezetés gyanúja miatt bűntetőeljárást indítottak, míg 13 személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.  A négy nap alatt két közlekedési baleset jutott a Pápai Rendőrkapitányság tudomására, melyek mindegyike Pápán történt és anyagi kárral végződött. Az egyik baleset okozójával szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, továbbá a 32 éves mosonmagyaróvári lakos vezetői engedéllyel sem rendelkezett, mivel eltiltották a járművezetéstől, és a férfit a Veszprémi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja is körözte. A sofőrt a rendőrök elfogták, majd előállították, és a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

A rendőrök a közúti ellenőrzések alkalmával 31 személlyel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, egy sofőrt pedig engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vettek. A járőrök hat szabálysértési körözés alatt álló személlyel szemben is intézkedtek, akik az elfogásukat követően a rájuk kiszabott pénzbírságokat befizették. A húsvéti ünnepekre tekintettel a rendőrök több szabályosan közlekedő sofőr számára vadriasztó sípot ajándékoztak a vadelütések megelőzése érdekében.

A Pápai Rendőrkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittasan és szabálytalanul közlekedők kiszűrésére, valamint a körözés alatt álló személyek elfogására.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: