Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:

A fény és árnyék Rembrandt életében és művészetében

Esterházy-kastély / Pápa / 2023.12.31. 12:00

Hamarosan

Program

A pápai Esterházy-kastély idei időszaki kiállítása a holland aranykor legnagyobb mestere, Rembrandt köré épül Fény és árnyék Rembrandt életében és művészetében címmel.

A művészettörténet jelentős alakjának életét végig kísérte a magasság és mélység, a fény és az árnyék. Ahhoz, hogy Rembrandt művészetét, az életében megélt magasságokat és mélységeket, fényt és árnyékot megértsük, mindenképpen foglalkoznunk kell grafikáival. Ha rézkarcairól beszélünk, akkor korántsem valami mellékszálra kell gondolni életművében, hiszen ahogy Dürer a rézmetszetből, úgy Rembrandt a rézkarcból hozta ki ugyanazt a felülmúlhatatlan színvonalat. A művész jóval több rézkarcot készített és értékesített, mint olajfestményt, noha ezek tették híressé.

A tárlaton 3 teremben 232 rézkarcot láthatnak az érdeklődők tematikus elrendezésben, úgy mint önarcképek, családi portrék, tájképek, női és férfi portrék, illetve a holland aranykor.

A kiállítás anyagát alkotó gyűjtemény művészettörténetileg jelentős, sorszámozott engedélyezett nyomatokból áll, melyeket a francia forradalom előtt a párizsi Louvre-ban található Francia Királyi Könyvtár készített. Ezt igazolja a képek elején vagy hátoldalán látható „BR” koronás pecsét. BR, mint Bibliotheque Royal.

A kiállítás 2023. március 11-től december végéig látogatható a kastély nyitvatartási idejében.

Program részletei

Dátum:2023.12.31. 12:00
Helyszín:Esterházy-kastély
Cím:Fő tér 1. Pápa
Weboldal:https://esterhazykastely.papa.hu/

Helyszín


 • Friss hírünk
  Videó
  A város velünk épül

  Figyelem! Szerdától forgalmi rend változás a 83-as főúton

  Holnaptól új közlekedési rend lép életbe városunk...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: