Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:

Klasszikusok a világ körül

Tapolcafő Református templom / Pápa-Tapolcafő / 2024.04.05. 18:00

Program

A klasszikus zene létjogosultsága mindig is megkérdőjelezhetetlen lesz, minden ember számára. Ott van a mindennapjainkban – és nem csak a koncerttermekben! Hisz ki ne találkozott volna már Mozart valamely művével egy liftben történő utazás során, vagy épp Bach d-moll toccata és fúgájával egy megcsörrenő telefon hallatán; jól ismerjük az Európai Unió himnuszát is, amely Beethoven utolsó szimfóniájának negyedik tételéből merít (Örömóda), de a “Tom és Jerry” című rajzfilmsorozat ikonikus jelenete sem születik meg, ha Liszt Ferenc nem írja meg a II. Magyar rapszódiát. Sokszor azonban megfeledkezünk arról, hogy milyen sokszínű is ez a műfaj, és az előbb említett nagy, közép-európai zeneszerzőkön kívül még rengeteg fantasztikus zeneszerző munkálkodott a világ számos pontján.

A három fiatal művész – Dénes Dorottya, Kiss Péter és Szigeti Bence – koncertsorozatának célja, hogy különböző nemzetiségű zeneszerzők darabjainak segítségével megismerjük a klasszikus zene legszebb oldalait egy világ körüli utazás keretein belül. A közel 75 perces műsorban elkalandozunk többek között Németországba, Spanyolországba, Brazíliába, de nem marad ki természetesen szeretett hazánk, Magyarország sem.

Legyen Ön is részese ennek a különleges zenei barangolásnak! Ismerjük meg együtt azt a nyelvet, amit a föld minden pontján megértenek: a zene nyelvét. Mert ahogy Karl Julius Weber mondta: “A zene az igazi világnyelv”!

Dénes Dorottya – gordonka

Kiss Péter – harmonika

Szigeti Bence – klasszikus gitár

Időpont: 2024. április 05. – 18:00

Helyszín: Tapolcafő Református templom (Pápa, Tapolcafői u., 8598)

Program részletei

Dátum:2024.04.05. 18:00
Helyszín:Tapolcafő Református templom
Cím:Tapolcafői u. Pápa-Tapolcafő

Helyszín

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: