Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:

„Nem ti kussoltok”

Jókai Mór Városi Könyvtár / Pápa / 2023.02.14. 16:00

Program

2023. február 14-én, kedden, 16 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban tartja rendezvényét a Pápai Művelődéstörténeti Társaság.

A meghívottak: VÖRÖS ISTVÁN József Attila-díjas költő és SZILÁGYI ÁGNES JUDIT pápai elszármazott, újkori történész, tanszékvezető egyetemi tanár.

Ez a nap a Házasság Hetére esik, a meghívott történész és a költő kétgyerekes házaspár, így családról, gyerekekről is beszélünk. És Szilágyi Ágnes diasort hoz pápai fotókkal, a családot bemutatandó, hátha valaki rájuk ismer. A rendezvény így a könyvtár népszerű sorozatára (Családi Fotóalbumok) és egy író-olvasó találkozóra is emlékeztet, azzal, hogy a Házasság Hete apropójából, a feleség által ajánlott verseskötetek kerülnek bemutatásra, köztük két Leni gyerekkönyvvel (ami a könyvtár állományából kölcsönözhető). Középpontban a rendezvény címét adó Vörös István: „Nem ti kussoltok”, 2021-ben megjelent verseskötet, amiben „két tudat” hangja szólal meg, József Attiláé és Vörös Istváné. (A kötet borítóján kettejük portréja.)

Szilágyi Ágnes az Eötvös Loránd Tudományegyetem habilitált egyetemi docense, az Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszék, valamint az azonos nevet viselő doktori program vezetője. Részt vesz az egyetemen működő Brazil Tudományos Központ irányításában. Fő kutatási területe Latin-Amerika és az ibériai országok 19–20. századi történelme, illetve a Portugália és Brazília közötti nemzetközi kapcsolatok története. Azonban gyakran ír az Ibériai-félszigetet és Dél-Amerikát érintően érdekes magyar vonatkozásokról is. Kutatóként, előadóként többször megfordult a távoli országokban. Hogy a pápaiak a munkájával minél jobban megismerkedhessenek, a 200 éve vált független állammá Brazília című, vele készült interjú megjelenik a Szélesvíz tavaszi számában.

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság az alkalmat a nagymúltra tekintő Jókai Körrel és a jó szellemű, a Pegazus Fészekben működő Diák Önképző Körrel közös rendezvénynek tekinti.

Program részletei

Dátum:2023.02.14. 16:00
Helyszín:Jókai Mór Városi Könyvtár
Cím:Fapiac tér 14. Pápa

Helyszín

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: