Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Készül a télre a Városgondnokság

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.24.

Tegnap a Juhar utcai telephelyen átforgatták a síkosságmentesítésre használt sót és a gépjárműveket is felkészítették a téli feladatokra a Városgondnokság munkatársai. Bakó István intézményvezetőtől azt is megtudtuk, a meglévő készleteiken túl akár 10 nagyobb havazásra is elegendő sómennyiségre kötöttek szerződést a napokban.

– Jelen pillanatban még az őszi munkákat végezzük, így a traktorjaink és a konténeres autónk lombot szállítanak, az egyik nagy teherautónkkal munkatársaink a karácsonyi díszeket rakják a helyükre, a másik teherautó pedig a jégpálya öltözőfaházát szállította az Esterházy-kastély udvarára – sorolta a mai nap feladatait Bakó István, aki hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy nem készülnek a télre. A Városgondnokság valamennyi nagy hótolólapon kicserélte a gumiéleket, így a korábbinál jobb minőségű munkát végezhetnek azokkal a szakemberek. Ezenkívül két nagy sószórót már beüzemeltek, a harmadik beüzemelése pedig ottjártunkkor volt folyamatban. Mindezeken túl a jelenleg még lombot gyűjtő és szállító kistraktorokra is felszerelték már azokat a tartószerkezeteket, amelyek a tolólapokat tartják.

– Induló sókészletünk rendelkezésre áll, azt tegnap átforgattuk, így bármikor alkalmas a használatra. Már megkötöttük a szerződést további só beszerzésére, öt helyről kértem ajánlatot és a legkedvezőbb ajánlatot nyújtó céggel szerződtünk. Ők vállalták, hogy 48 órán belül szállítanak, amennyiben a sókészletünk kimerülőben lenne, azonban jelenleg erről nincs szó, több mint száz tonna só áll rendelkezésünkre – hangsúlyozta az intézményvezető.  


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - KULTÚRA

  Pohártorony és VR szemüveg

  Érdekes feladatokkal várták a hetedikes-nyolcadikos diákokat a...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: