Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Kis kalózok, vízitündérek, hableányok, békakirályok – Május 15-én nyit a külső-várkerti játszótér

Huszár Hajnal | 2022.05.04.

Május 15-én, vasárnap 14 órakor átadjuk a külső-várkerti játszóteret a gyermekeknek – jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című fejlesztési műsorának mai adásában. Ez azt jelenti, hogy egy újabb gyermekbirodalmat vehetnek birtokba az apróságok.

A Zöld város II. projekt keretében megépített külső-várkerti szabadidőpark korosztályos játszóterét a tóhoz igazodva a víz motívum ihlette. A kék tengert és a homokos partot idéző színes gumiburkolaton hatalmas kalózhajó várja a kalandvágyó gyermekeket, de hinta, homokozó és más eszközök is helyet kaptak a játéktéren, a legkisebbeknek pedig egy mini kalózhajó készült. A kerítéssel körbevett, pihenőpadokkal ellátott játszótér biztosan sokak kedvence lesz.

A játszótérrel együtt a szabadidőpark másik gyermeklétesítményét, a motorikus parkot is megnyitják a családok előtt – tudtuk meg a városvezetőtől, aki hozzátette, ezzel – a kávézó kivételével – az új szabadidőpark minden létesítménye használhatóvá válik.

A játszótéravatóra az önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt, a gyermekbirodalom birtokba adása mellett pedig egy sportos délutánt is szerveznek kicsik és nagyok számára. A játékos programon sétára, futásra, bringázásra, szépkorúak tornájára és persze a játszótér és a motorikus park használatára invitálják a családokat, akik pedig részt vesznek a sportos programokon, a kellemes élmények mellett ajándékban is részesülnek. Sőt, a kalóznak öltözött kisgyermekek már érkezéskor meglepetés ajándékot kapnak!

A külső-várkerti mulatság a május 15-ei programmal nem ér véget, a park ünnepélyes átadóját a hónap végére tervezi az önkormányzat és háromnapos rendezvénnyel ünnepli Pápa legújabb szabadidőparkját. A polgármester bízik abban, hogy az új park sokak kedvencévé válik, a látogatók pedig örömmel használják ki a rekreációs lehetőségeket és vigyáznak a város új gyöngyszemére. Ez utóbbiról egyébként a kiépített közterületi kamerarendszer is gondoskodik, melynek már megkezdődött a tesztüzeme.

(Részletes programok később.)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: