Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megnyílt az Új Esély Központ

Babos Petra | 2022.08.02.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió küldetése a méltó életminőség megteremtése. Az alázat, a bizalom, a tisztelet, az empátia, a szakmaiság értékei mentén felelősséggel gondoskodnak a rászorulókról. Nemrégiben nyitotta meg kapuit az ellátottak előtt a Kisfaludy utcában található Új Esély Központ, amely ötven szenvedélybeteg, illetve ötven mentális beteg részére biztosít – az étkezés kivételével – ingyenes nappali ellátást – tájékoztatta a Médiacentrumot Salamon Judit, az Új Esély Központ intézményvezetője.

A július 29-30-ra meghirdetett Jótevő Napok keretében a megjelentek tájékoztatást kaphattak a szolgáltatásokról, majd élelmiszer-adományokat adtak át az előzetesen regisztrált érintetteknek. Az osztás nagy népszerűségnek örvendett, a szolgáltatást sokan vettek igénybe – emelte ki Salamon Judit, majd hangsúlyozta, az intézmény az év minden napján várja a rászorulókat, reggel 7-től este 19.30-ig. Tervezett programpalettájuk alkalmazkodik az ellátottak igényeihez, problémáihoz. Ennek érdekében – előzetesen összegyűjtött ötletek alapján – az érdeklődők a nekik tetsző programot vagy foglalkozást kiválasztva egy ötletdobozba gyűjtve jelezhették azt az szervezők részére.

– A kórházi ellátásra nem szoruló szenvedélybetegeket 16 éves, míg a mentális, pszichiátriai problémával érintetteket 18 éves kortól várja az intézmény. A széles szolgáltatási palettából igény szerint önkéntes alapon és ingyenesen választhatnak az igénybevevők. Lehetőség van egyéni és csoportos foglalkozáson való részvételre, tanácsadásra, mentális gondozásra, életviteli támogatásra, életvezetési, életmód- és pszichológiai tanácsadásra, egyéni segítő beszélgetésekre, háztartási vagy étkezés, háztartást pótló és más szolgáltatások igénybevételére. A hitéleti tevékenység nem feltétele az ellátásnak, de  igénybe vehető – tudtuk meg az intézmény vezetőjétől.

– A napjainkban jelen levő problémák, a lakhatási, megélhetési nehézségek, a covid, a háború nagyon megterhelő mindenki számára. Nem vagyunk egyformák, nem ugyanúgy viseljük, nem ugyanúgy kezeljük a nehézségeket. Sok embernek jól jön a segítség ahhoz, hogy talpra álljon, ahhoz, hogy talpon maradjon. Ehhez nyújt segítséget, s biztosít új lehetőséget a Pápán élők részére az újonnan megnyílt Új Esély Központ – zárta gondolatát Salamon Judit.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: