Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyílt nap az Acsádyban

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.04.

Pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákokat vártak ma délelőtt a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola nyílt napjára.

– Tudjuk, hogy a nyolcadikos gyerekeknek és a szülőknek is nehéz ez az időszak, hiszen hamarosan be kell adniuk a jelentkezésüket. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a mai nyílt napunkkal, ahol lehetőséget adunk a nálunk elérhető szakmák megismerésére, egy-egy munkafolyamat kipróbálására – tudtuk meg Nagy Zsolt igazgatói feladatok ellátásával megbízott igazgatóhelyettestől.

Nagy Zsolt arról is szólt, hogy az elmúlt évben megváltozott a szakképzés rendszere, így a diákok jelentkezéskor nem szakmákat jelölnek meg, hanem ágazatokra jelentkeznek és az egyéves alapképzést követően választhatnak az adott ágazaton belül kínált szakmák közül. Az Acsádyban a húzóágazat a turizmus-vendéglátás, melyen belül a szakács, a pincér-vendégtéri szakember, illetve a szakács szaktechnikus szakmák közül választhatnak a tanulók. A gépészet ágazatra jelentkezők a hegesztő szakmával ismerkedhetnek meg, a fa- és bútoripari ágazaton belül az asztalos és a faipari technikus szakmát tanulhatják az intézményben, a specializált gép és járműgyártás ágazat iránt érdeklődők a gépjármű mechatronikai technikus és a mechatronikus karbantartó szakmák közül választhatnak, az építőipari ágazaton belül a festő szakma választható az Acsádyban, illetve a villamosipari ágazaton belül a villanyszerelő szakma várja a fiatalokat.

A mai nyílt napon az iskolával kapcsolatban álló cégeket is vártak és az ő segítségükkel mutatták be az egyes szakmákat, emellett az érdeklődők a tanműhelyekben folyó oktatásba is bepillantást nyerhettek. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: