Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ön is kaphat ingyenes LED izzókat

Huszár Hajnal | 2023.02.01.

A város önkormányzata és az egyik legnagyobb hazai energiakereskedelmi cég együttműködésének eredményeként Pápán is elindult az ingyenes lakossági LED-csereprogram. A jogosultak mától február 28-ig jelentkezhetnek a ledcsere.hu oldalon és várhatóan nyár elején vehetik majd át a korszerű izzókat.
-A környezetvédelem, az energiahatékonyság és az energiatakarékosság kiemelt jelentőségű az önkormányzat számára és úgy gondoltuk, ezzel az együttműködéssel tudunk segíteni a lakosoknak. A hagyományos izzók LED-esre cserélésével jelentős megtakarítást érhetnek el, másrészt pedig környezetvédelmi szempontból is fontos ez, hiszen ezeknek az izzóknak az élettartama sokkal hosszabb – magyarázta Unger Tamás alpolgármester.

A programban a pápai lakcímkártyával rendelkező személyek vehetnek részt, a részvétel feltétele, hogy a villanyszámla az igénylő nevén legyen. Az érdeklődők a ledcsere.hu oldalon a "jelentkezés" hivatkozásra kattintva regisztrálhatnak a kért adatok megadásával és a megjelölt dokumentumok feltöltésével.
-A rendszer a megadott adatok alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult és a jelentkezést visszaigazolja – mondta el a részleteket Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. A beérkezett jelentkezések feldolgozása, ellenőrzése után várhatóan május végén, június elején kaphatják meg a lakosok a korszerű izzókat. Az átvételi helyszínt az önkormányzat jelöli ki és biztosítja. Erről később adnak majd tájékoztatást.

Az ingyenes lakossági LED-csereprogramban való részvétel megkönnyítésére a városvezetés arra kérte a Pápai Nyugdíjas Egyesületet, hogy nyújtson segítséget szépkorú tagjai számára az internetes felület kitöltésében, így a tagok a nyugdíjas egyesület irodájában regisztrálhatnak a programba.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.23.

  Események ezen a napon a következő évekből: 1999, 2007, 2011, 2012

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: