Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Öt éve együtt táncolnak

Horváth Andrea | 2023.12.08.

Zene, élmény, agytorna, mozgás, öröm, tánc, fittnek maradni 50 év felett – ezekkel a fogalmakkal találkozott 2018 nyarán Balatongyörökön, Tibold Ervinné. Így ismerkedett meg a „Szenior öröm- és élménytánc” lehetőségével. Csirmaz Szilvia volt az, aki hazánkban ezt a mozgásformát meghonosította, Tibold Ervinné nála tanult.

Elvégezte az oktatói tanfolyamokat, a családja támogatásával, s neki köszönhetően 5 évvel ezelőtt megalakult az első pápai „Szenior öröm- és élménytánc” csapat „TiboRóza” névvel, melyben 2019-ben már 45 fő táncolt. A pandémia sem szegte kedvét a tagoknak, mihelyt lehetett, ismét együtt dolgozott a közösség, a tánc élményét szájról szájra vitték a táncosok és a létszám 65-70 főre növekedett. 

A mozgás, a jó zenék, táncok mellett barátságok, ismeretségek alakultak ki A „TiboRóza” tánccsoport már szervezett tánctáborokon fejlesztette tudását. Részt vett – az országban más tánccsapatokkal létrehozott – tánctalálkozókon, például Győrben. Ilyen találkozó jött létre 2022 nyarán Pápa Fő terén a nézőközönség és a táncosok nagy örömére. A pápai csoport ma már több mint 80 tagot számlál.

Az öt éves jubileumot szép rendezvénnyel ünnepelték, melyre meghívták Unger Tamás alpolgármestert, aki szeretettel köszöntötte a közösséget és vezetőjüket. Tibold Ervinnét  ugyanis közelgő születésnapja alkalmából meglepetéssel fogadta a csoport, volt torta, tánc, beszédek, versek és dalok is.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: