Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Öt gyönyörű hang

Horváth Andrea | 2023.12.12.

A Capella Columbae Énekegyüttes adott adventi koncertet a Pápai Református Teológiai Akadémián. A díszteremben tartották a hangversenyt, melyre nagyon sok érdeklődő érkezett, hisz az alkalom nyitott volt, mindenkit szeretettel vártak. A vendégeket dr. Németh Tamás rektor köszöntötte.

Capella Columbae Énekegyüttes öt tagú, a Zeneakadémián tanult fiatalokból áll, akik úgy döntöttek, hogy tanulmányaik elvégzése után is együtt énekelnek, s nemrégiben megalakították együttesüket. Az alapító Galambos Ádám Balázs, aki a Károli Gáspár Református Egyetemen tanársegéd. A tagok: Kiss Mária ( ő sajnos beteg lett, helyette Bene Róza lépett fel) és Velki Luca szoprán, Tolnay Melinda alt, Galambos Ádám Balázs tenor és Őri Ádám basszusként ugrott be, szintén betegség miatt hiányzó tag miatt.

Az együttes célja, hogy koncertjein a jól ismert zeneszerzők jól ismert művei mellett a kevésbé ismert, ám minőségében szintén elsőrangú alkotásokat is megszólaltassa a közönségnek. repertoárjuk alapját a reneszánsz, kora-barokk, barokk 20. századi és kortárs zeneszerzők kompozíciói jelentik, pápai koncertjükre is ezekből válogattak.

Galambos Ádám Balázs elmondta, ő nyáron rendszersen oktat a nyári kántorképzőn, innen a jó kapcsolat Parola Csabával, az ő közreműködésével jött létre a koncert, mely jól illeszkedi az Akadémia céliktűzéséhez:  a PRTA szeretne szerepet vállani a város kulturális életében, ennek kapcsán számos zenei programot szervez.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: