Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Öten 100 felett

Huszár Hajnal | 2024.03.25.

2023. december 31-én városunkban 28.299 volt a lakónépesség száma – derül ki a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal által a Városházának megküldött korcsoportos statisztikából. A személyiadat- és lakcímnyilvántartás adataiból készült dokumentum nem tartalmazza az érvénytelen lakcímű személyeket és a lakcímmel egyáltalán nem rendelkező személyeket. Ezzel a létszámmal városunk a második legnagyobb népességű város a vármegyében, a sort Veszprém vezeti, mögöttünk Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred és Balatonalmádi áll.

Pápán 27.780 a magyarok száma, 24 bevándorolt személyt és 27 letelepedettet tartanak nyilván. A bevándoroltak száma Ajkán, Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Várpalotán is magasabb, mint nálunk.

A múlt év utolsó napján a nyilvántartások szerint 11.820 hajadon, illetve nőtlen személy lakott városunkban, a házasok száma pedig 10.399 volt. 

A korcsoportonkénti statisztikából az derül ki, hogy tavaly a vármegyeszékhely után Pápán született a legtöbb kisgyermek, a 0 évesek aránya a lakónépesség-számhoz viszonyítva viszont nálunk a legmagasabb.

A lakosság korára vonatkozó adatokat tekintve az állapítható meg, hogy 2023-ban a pápai lakónépességből legtöbben – 558-an – a 48. születésnapjukat ünnepelték. 273 fő töltötte be a 18. életévét, 481 lakosunk szülinapi tortáján pedig 50 szál gyertya lobogott. 

A tavalyi esztendő utolsó napján 177-en büszkélkedhettek azzal, hogy idősebbek 90 évesnél, a 100 éves és annál idősebb pápai polgárok száma pedig 5 volt. Ennél több 100 pluszos lakó csak Balatonfüreden (9) és Veszprémben (8) élt a lakónépesség-nyilvántartás szerint. Ilyen idős polgára egyébként a Pápai járásban Marcalgergelyi és Ugod településnek van még.

(Fotó: MatissDzelve képe a Pixabay-en.)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: