Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ötödször is megkerülték a türrösök a Balatont

Horváth Andrea | 2024.05.22.

Az idei évben ismét sikerült toborozni egy lelkes csapatot, akik Kéthely György vezetésével ötödször is megkerülték a Balatont. A már-már hagyományosnak mondható kerékpártúrát a pünkösdi hétvégére szervezte a Türr Gimnázium tanára. Hazánk legnagyobb tavát most is három nap alatt kerülték meg a pápai kerékpárosok, közel 212 km-t tekertek.

 

A 23 fős csapathoz a türrös diákok mellett tanárok, szülők és külsős érdeklődők is csatlakoztak. A csomagok, valamint a tartalék kerékpárok szállítását a Pápai Tankerület által biztosított kisbusszal oldották meg.

Az első 46 km-es szakaszt könnyedén teljesítették. Útközben megálltak Balatongyörökön, megtekintették a szigligeti hajókikötőt, majd Badacsonyban ebédeltek. Az éjszakát Révfülöpön töltötték.

Másnap egy 85 km-es szakasz várt a kerékpárosokra, Csopakon tartottak egy rövid pihenőt, majd Balatonfűzfőn ebédelt a csoport, végül megérkeztek Siófokra.

A harmadik napon a déli partszakasz teljesen sík útjain kellett eljutni Keszthelyre. Megpihentek Szántódon, megnézték a balatonboglári Xantus János Gömbkilátót,s  a jó időnek, csapat kitartásának, valamint a terület földrajzi adottságainak köszönhetően akadálymentesen tudták teljesíteni ezt a kb. 88 km-es távot. Este kilenc órakor fáradtan, de jó hangulatban érkeztek meg a pápai vasútállomásra.

Fotó: Türr István Gimnázium

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: