Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ötször szúrta hátba élettársát a pápai nő

Pintér-Papp Eszter | 2023.09.07.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 42 éves nővel szemben, aki 2022 októberében ötször szúrta hátba az élettársát.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében olvasható, hogy a vádirat szerint a jövedelemmel nem rendelkező, italozó életmódot folytató elkövetőt a sértett fogadta be a házába, miután a nőnek az édesanyja sérelmére elkövetett bántalmazás miatt a korábbi lakóhelyéről el kellett költöznie. Közöttük élettársi kapcsolat alakult ki, s miután a nő továbbra sem rendelkezett jövedelemmel, a férfi tartotta el.

Az élettársak 2022. október 9-én este, a sértett lakásában a konyhaasztalnál ültek, miközben a férfi cigarettát sodort és beszélgetni próbált az éppen szeszes italt fogyasztó párjával – ez azonban nem sikerült. A nő ekkor felvett a konyhaasztalról egy hét centiméter pengehosszúságú, hegyes, éles hámozókést, és a konyhaszékről felállva a sértett háta mögé lépett, majd a késsel ötször hátba szúrta a férfit.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléséket szenvedett. A bántalmazás azért nem járt súlyosabb következményekkel, mert a nő több szúrása is csontos képletet ért.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a nő a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra. A főügyészség indítványt tett az elkövetővel szemben korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának utólagos elrendelésére is.

illusztráció: congerdesign képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: