Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Óvatosan a hegyekben! Javítják az utakat

Huszár Hajnal | 2024.05.07.

Forgalomkorlátozásra és kavicsfelverődésre kell számítaniuk a hegyekben közlekedőknek, megkezdődött a négy hegyi út, valamint a Tamás utca javítása.

A kivitelezők egyszer már megjárták a gréderrel a Malom, a Mély, az Alsó és a Törzsökhegyi utat, de dolgoztak a Tamás utcában is. Mint arról hírt adtunk, a jelenleg folyó munkák keretében mintegy 8000 négyzetméter murvás utat újítanak meg egy eddigiektől eltérő technológiával.

Ennek első lépése volt a hétfői gréderezés, ma pedig újra végigjárják a géppel a beavatkozással érintett utakat és az újabb gréderezést követően tömörítik az útpályát. Ezt követi majd a két rétegű, különböző szemcséjű zúzalékkal való terítés, amit behengereznek a felületbe majd emulziós terítéssel zárnak le. Ez a munkafolyamat már ma megkezdődhet a hegyekben, a Tamás utcában pedig várhatóan csütörtökön, pénteken dolgoznak – tudtuk meg a szakemberektől.

A kivitelezők arra figyelmeztetnek, hogy a munkálatok miatt az érintett utakon forgalomkorlátozásra, várakozásra kell készülni. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a zúzalékterítést és az emulziós zárást követően egy-két hétig – az új felület „beállásáig” – kavicsfelverődésre számítani kell, ez alacsonyabb sebességet kíván a járművezetőktől. Amint a zúzalékos burkolat stabilizálódik, a felverődés megszűnik az utakon.   

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.05.19.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2004, 2008, 2014

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: