Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Projektzáró jó hírrel, karácsonyi hangulattal

Huszár Hajnal | 2021.12.21.

Ma este tartotta az önkormányzat a Szabó Dezső utca teljes felújítását tartalmazó Iparterületek fejlesztése a pápai Felsővárosban című projekt zárórendezvényét. A Millenniumi Emlékparkban rendezett program helyszínét karácsonyi fényekbe öltöztették és minden megjelentet meleg teával, forralt borral és ajándékkal vártak. A projektzárón a Szabó Dezső utcaiak és a környéken élők vettek részt – több mint százan -, őket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Vaitsuk Mária, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte.

Az országgyűlési képviselő a rendezvényen jelentette be, hogy az önkormányzat megkapta a többletforrásigényét, mely a támogatási forrásból a kivitelezésre fordítható összeg és a tényleges építési költség különbözete. Ez azt jelenti, hogy mintegy 269 millió forinthoz jutott a város a beruházás finanszírozásához, így önkormányzati önerőre nincs szükség. A politikus emlékeztetett, nagyon régóta tervezték már a rendkívül leromlott Szabó Dezső utca felújítását, de erre csak most, a TOP keretében jutott forrás, a beruházással azonban nem csak az itt élők számára újult meg és vált biztonságosabbá a közlekedési infrastruktúra, hanem az utcában lévő gazdasági társaságok is könnyebben megközelíthetővé váltak és egy új bevezető útja is lett a városnak a 83-as számú főútról. Hozzátette, a projekt megvalósításával az itt lévő ingatlanok értékesebbé váltak, ami szintén fontos eredmény.

Dr. Vaitsuk Mária önkormányzati képviselő úgy fogalmazott köszöntőjében, szép ajándékot kaptak karácsonyra a felsővárosiak és bízik abban, hogy mindenkit örömmel tölt el, hogy immár biztonságosan és jó körülmények között közlekedhetnek az itt élők és erre járók. Köszönetet mondott a kivitelezőknek a jó minőségben elvégzett munkáért és a lakóknak, hogy türelemmel viselték az építkezés időszakát.

A város polgármestere, dr. Áldozó Tamás emlékeztetett, júliusban, amikor a projekt indításakor beszélgettek az itt élőkkel, sokan nem hitték, hogy négy hónap alatt elkészülhet az 1200 méter hosszú utca felújítása, de ez valósággá vált. A 6,5 méteresre szélesített utca egyes részein új nyomvonalon fut, így például a lakott területi szakasz egy részén és az utca végén, ahol eléri az elkerülőt. Ezen túl megújult a közvilágítás, a csapadékvíz-elvezetés és új kapubejárókat építettek. Ugyanakkor egy másik projekt keretében az utca elején körforgalom épült, ami szintén az itt élők közlekedésbiztonságát javítja, éppúgy, mint a Vak Bottyán utca újonnan épített szakasza.

– A Szabó Dezső utca megépítése nagy előrelépést jelent a közlekedési infrastruktúra fejlesztésében és az itt lakók életminőségét is jelentősen javítja, de ezzel együtt a városban közlekedőknek is lett egy új kapcsolata az elkerülő út irányába – mondta dr. Áldozó Tamás.

A projektzárón a polgármester, az országgyűlési képviselő és az önkormányzati képviselő a lakókkal közösen vágta át a nemzeti színű szalagot, ezzel jelképezve, hogy az utca elkészült és a projekt lezárult.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: