Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Rába Dániel sikerével ért véget a pápai dobóverseny

Haraszti Gábor | 2021.04.24.


A Kis Károly Emlékverseny, egyben a VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Versenye volt a Téglagyári úti Sportcentrum első sportrendezvénye, ahol Pars Krisztián olimpiai bajnok is dobókörbe lépett. A házigazda PAC három érmet szerzett.

 
Verőfényes napsütésben a serdülő fiú kalapácsvetéssel kezdődött a népes mezőnyt felvonultató bajnokság, ahol három diszkosz- és hét kalapácsvető számot rendeztek. Természetesen a legnagyobb érdeklődést az utolsó versenyszám, a férfi kalapácsvetés övezte, ahol többek között a szombathelyi Pars Krisztián, London olimpiai bajnoka, a VEDAC ifjúsági világbajnoka, Pásztor Bence, valamint az U20-as Európa-bajnoki bronzérmes Rába Dániel szállt harcba a jövő hétvégi Európa-kupa két utazó helyéért. A társszervező Pápai Atlétikai Club (PAC) nyolc versenyzőt indított, edzőjük, Varga Patrik minél több egyéni csúcsban reménykedett.

 
A verseny színvonala igazolta is az előzetes várakozásokat, több jó eredmény is született, a korábban említett férfi kalapácsvető számot 72.87 méterrel Rába Dániel (Dobó SE) nyerte, második Pásztor Bence (72.19), harmadik Pars Krisztián (70.98) lett.


– Nagy megtiszteltetés, hogy ezen a pályán dobhattam, a szervezés és a hangulat kifogástalan volt, viszont az eredményem lehetett volna jobb is. A csütörtöki edzés nem sikerült túl jól, talán emiatt sem tudtam olyan stabilan odaállni a dobókörbe, ahogy szerettem volna. Bízom benne, hogy sikerül javulnom a jövőben – értékelt a Kis Károly-vándorserleg boldog tulajdonosa, Rába Dániel.

 
– Nem vagyok elégedett, nem kis hiányérzet van bennem, megmondom őszintén, nem ilyen dobókörre számítottam. Ez egy nagyon gyors kör, ami a hozzám hasonló robbanékony stílusú dobóknak sajnos nem fekszik. Jelenleg 74-75 méteres formában vagyok, bízom benne, hogy ezt legközelebb sikerül is megmutatnom. A ciprusi edzőtábor után is mindenképpen szerettem volna itt lenni, hiszen új pályát avattunk. Fontosnak tartom, hogy az ilyen eseményeknél jelen legyek, minél több ilyen pálya kellene Magyarországon, nagyon szép a létesítmény, bízom benne, hogy a pápaiak örömüket lelik majd benne – nyilatkozta az olimpiai bajnok, Pars Krisztián.


Varga Patrik, a PAC edzője a verseny végeztével tanítványai szereplésével nem volt teljesen megelégedve.


– A verseny Árvai Krisztiánnak sikerült a legjobban, aki a felnőttek versenyében egyéni csúcsot dobott (64.39), mellette a fiúknál Horváth Áron András második helyen végzett (62.72), Füredi Dániel az ötkilós szerrel szintén ezüstérmet vehetett át (70.91), a hat kilogrammossal is dobogóra állhatott (66.85), de tőle és a többiektől is többet vártam. Bízom benne, hogy május 1-jén Szombathelyen már jobb eredményeket érnek el. Azt nagyon sajnálom, hogy a járványhelyzet miatt nem lehettek jelen nézők, az első ilyen kaliberű pápai atlétika verseny és Kis Károly emléke is megérdemelte volna, hogy szélesebb nyilvánosság előtt bonyolítsuk le az eseményt. – tette hozzá a fiatal edző.


A férfiak kalapácsvetésének eredményhirdetésén a díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester adta át, a Kis Károly Emlékserleget Karcsi bácsi gyermekei nyújtották át a győztesnek.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.31.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2003, 2005, 2006, 2014

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: