Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tanszer- és élelmiszer-adomány a Család- és Gyermekjóléti Központnak

Babos Petra | 2021.12.21.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja ma délelőtt több mint hatvan csomag tanszert és negyvenkettő csomag tartós élelmiszert juttatott el az Pápai Egyesített Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Központjához.

A helyi máltai csoport és a Pápai Egyesített Szociális Intézmény évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, az adományozás mellett szakmai kérdésekben is gyakori az együttműködés köztük.

Volstrommer Henriett, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője elmondta, ez már a második év, hogy adományt kaptak karácsony előtt a pápai máltai csoporttól.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjával nemcsak az adományközvetítésen keresztül, hanem más egyéb szakmai tevékenységben is jól együtt tudunk működni. A Pintér-Papp Eszter vezette csoport már sokszor segítette a központot, mi pedig ezáltal a pápai nagycsaládosokat, egyedülálló időseket tudtunk támogatni. Nagy örömünkre, a helyi csoport ezúttal is segíti a központot tartós élelmiszerrel és tanszercsomagokkal – tudtuk meg a szakmai vezetőtől, aki hozzátette, a szolgálatuk előre összeállított tematikus tanszercsomagokat kért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjától. Ők ezt a nyári gyűjtésük eredményeként összegyűlt tanszerekből állították össze és nyújtották át ma délelőtt a központnak.

Pintér-Papp Eszter, a helyi máltai csoport vezetője hangsúlyozta, azért juttattak el tanszereket is a központhoz, mert tapasztalataik szerint az első félév vége felé már kezdenek betelni a füzetek, elkopni a ceruzák. Ez jelentős kiadást jelent a családoknak főleg karácsony környékén.

– Úgy gondoljuk, ezzel az adománnyal tudunk segíteni azoknak a családoknak, akik iskoláskorú gyerekeket nevelnek, s emellé tartósélelmiszer-csomagot is adtunk – emelte ki Pintér-Papp Eszter.

A csomagokat a közeljövőben osztják ki a családoknak.


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - KULTÚRA

  Pohártorony és VR szemüveg

  Érdekes feladatokkal várták a hetedikes-nyolcadikos diákokat a...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: