Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új csíkokat kapnak a város zebrái

Huszár Hajnal | 2024.04.03.

A munka, amely kedden este kezdődött meg városunkban sokkal komolyabb, mint amit a fenti cím sugall: a gyalogos-átkelőhelyek láthatósága ugyanis rendkívül fontos a közlekedés biztonsága miatt, mind a gyalogosok, mind pedig a gépjárművezetők számára.
A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. az elmúlt hetekben felmérte az átkelőhelyek állapotát, ez alapján született döntés arról, hogy felfrissítik a zebrák fehér sávjait. A festés kedden este kezdődött meg, a munkát külső szakipari cég végzi, melynek munkatársai a Külső-Veszprémi út irányából haladtak a városközpont felé kivitelezéssel. Mint megtudtuk, a kivitelezők speciális útburkolati festékkel dolgoznak, mely ellenáll a hőmérsékleti változásoknak, jól viseli terhelést és gyorsan szárad, így tartós eredményt biztosít, ugyanakkor a festékre szórt darált üveggyöngy fényvisszaverő hatása miatt javítja a láthatóságot, ami éjszaka és korlátozott látási viszonyok között különösen fontos.

Városunkban közel száz gyalogos-átkelőhely található, ezek többsége nagy forgalmat bonyolító utakon szolgálja a gyalogosokat. Hogy a festés ne okozzon fennakadást a közlekedésben, ne kelljen a száradási idő alatt a bójákat kerülgetni az autósoknak, a figyelmetlen járművezetők pedig ne hajtsanak végig a frissen festett felületeken, a munkát az esti-éjszakai órákra tervezték a szakemberek. Ekkor jóval kevesebb autó közlekedik útjainkon, így a kivitelezők is nagyobb biztonságban dolgozhatnak az útpályán.

A kompresszoros festékszóróval, félpályánként végzett munka kisebb zajjal jár, egy fél átkelőhely újrafestése azonban körülbelül negyedóráig tart csak, így nem zavarják hosszan a zebrák körül élőket a festéssel. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. a lakosság megértését és türelmét kéri a várhatóan csütörtök éjjel befejeződő gyalogos-átkelő festés miatt. 


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: