Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új díszbe öltöznek a közterületek

Huszár Hajnal | 2023.05.23.

11 ezer egynyári növény díszíti majd idén a város közterületeit. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai május első napjaiban kezdték meg az árvácskák lecserélését az ágyásokban, helyükre pedig változatos növényfajokat ültetnek. A munka a Fő téri virágoszlopok beültetésével indult, aztán pedig a Március 15. téren dolgoztak.

A hosszú esős időszak után most ismét megnyílt a lehetőség az ültetésre, tegnap és ma a Fő téri ágyásokba kerültek be a kis palánták.
-Az árvácskákat kicsit megviselte a téli csapadék, de amikor kisütött a nap és szárazabb lett az idő, szinte berobbantak és az apró virágú fajták ma is gyönyörűek, sajnáljuk is kiszedni őket, de itt az ideje az egynyáriak ültetésének – mondta el érdeklődésünkre Németh Kornél a cég kertészmérnöke.


Az idei évben a korábbinál több növényfajt alkalmaznak a város díszítésére, teljesen új virágokat is kipróbálnak, de a jól bevált növények is megjelennek az ágyásokban. 
-Sok batátát használunk, ezek remekül elterülnek, így takarják a talajt. Visszatérnek a hamvaskák, a díszcsalánok, a kannavirágok, kipróbáljuk a zinniát, ültetünk évelőket is az ágyásokba és a klasszikus, ismert fajtákból is sok kerül az közterületekre, így begónia és vinka is díszíti majd a várost – sorolta a szakember.


A növényfajok kiválasztásánál arra törekedtek, hogy színes impozáns díszbe öltöztessék az ágyásokat, ugyanakkor fontos szempont volt az is, hogy a virágok bírják a száraz időjárást és növekedésük során nagy felületen terüljenek el, hiszen ezzel nemcsak a talaj nedvességtartalmát őrzik, hanem a gyommentesítési feladatokat is csökkentik.


A most elültetett növények többször kapnak tápoldatot és rendszeresen öntözik majd őket, ha az időjárás megkívánja. A munkálatok várhatóan még két hétig tartanak, a Fő tér után a Városi Sportcsarnok előtti területet, aztán a színház előtti ágyásokat ültetik be, ezt követően dolgoznak majd a csatolt településrészeken, a lakótelepeken és a kisebb ágyásokon.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: