Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új helyen a Tourinform Iroda

Huszár Hajnal | 2024.03.11.

Mától a Fő téren, a Lábasházban működik a Tourinform Iroda. Az új helyen már új külsővel fogadja az ügyfeleket, hiszen az irodabelső berendezéseit a Magyar Turisztikai Ügynökség által előírt új, egységes arculatnak megfelelően készítették el.


-A turisztikai információs iroda tulajdonképpen visszakerült régi otthonába, hiszen 1997-ben itt volt az első helye – idézte fel dr. Áldozó Tamás polgármester, amikor Unger Tamás alpolgármesterrel és Boros Katalinnal, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjével megtekintették az irodát. A városvezető emlékeztetett, a turizmus szerepe a helyi gazdasági életben változott az elmúlt években, és egyre nagyobb teret foglal el. 
-Egy erősödő turizmussal számoló városban a Tourinform Irodának is olyan helyen kell lennie, amit a lehető legkönnyebben megtalálnak az idelátogatók, és ez Pápán a Fő tér. Az iroda dolgozóinak szakmai értékelését minden évben megküldik a fenntartó önkormányzatnak, az itt dolgozó kollégák rendszeresen 95 százalék feletti értékelést kapnak. Mostantól méltó helyszínen, az előírásoknak megfelelő arculattal fogadhatják a hozzánk látogatókat  – közölte dr. Áldozó Tamás. 


Az önkormányzat több mint 40 millió forintot fordított az új helyiség kialakítására.
-Ezt a pénzt a saját tulajdonunkra költöttük, egy régóta üresen álló önkormányzati épületrész állagát újítottuk meg és tettük használhatóvá az iroda számára. A költségek több mint a felét pedig egy sikeres pályázaton elnyert forrás biztosította.


Az új iroda ma még a korábban megszokott szolgáltatásokkal működik, fő tevékenységük az információnyújtás szóban és kiadványokkal, emellett ajándéktárgyakat árusítanak, de jegyértékesítéssel és utasbiztosítással is foglalkoznak. A következő hetekben pedig az új szolgáltatások is beindulnak – tudtuk meg Gaál Gyula Istvánnétól.
-Csomagmegőrzés, mobiltelefon töltés, ingyenes Wifi használat, fénymásolás, gyereksarok, kerékpáros szervizoszlop, ezek lesznek az új szolgáltatásaink – sorolta az iroda vezetője, hozzátéve, egy kis kávézót is kialakítanak az irodában, amivel még kellemesebbé teszik a látogatók tájékoztatásának perceit. A turisztikai kínálat új elemei a főszezon kezdetétől lesznek elérhetők.
A pápai Tourinform Irodába évente 7000-7500 látogató tér be, az irodavezető biztos abban, hogy a Fő téren elérik a 10.000-res ügyfélszámot és sokkal több Pápára látogató vendég, valamint helyi és környékbeli érdeklőfő talál rá az információs pontra. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: