Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új lehetőségek előtt a Húsos Horgász Egyesület

Varga András | 2023.10.28.

Közel 100 millió forintból hajtott végre fejlesztést a Pápai Húsos Horgász Egyesület. A projektzáró rendezvényre szombaton délelőtt került sor az egyesület klubházában, miközben a múlt heti telepítés utáni első horgászverseny zajlott a tavakon.

A kiírás szerint a pályázat célja a pápa-borsosgyőri horgásztavak turisztikai célú infrastrukturális fejlesztése volt. Orbán Péter az egyesület elnöke a projektzáró első részében részletes tájékoztatást adott a lebonyolításról. Mint elmondta régi vágyuk volt egy bevezető út, amely most jelentősen megújult. Napelemeket telepítettek az energiaigények kielégítésére. Okoslámpákat helyeztek el a tavak környékén, 10 stéget lehet megközelíteni akadálymentesen, létrehoztak egy biztonságos gyermekstéget. Megújult a közösségi ház, adminisztrációs helyiséggel, tárolóhelyiséggel, öltözővel bővült.

Orbán Péter arról is beszélt, hogy mindezen fejlesztésekkel új lehetőségek előtt áll az egyesület. Szeretettel várják mindazokat, akik igazi horgászélményre vágynak hiszen a gondos telepítéseknek köszönhetően a Magyarországon kedvelt halak megtalálhatók a tavaikban és nagy eséllyel ki is foghatók.

A fejlesztés eredményeit megtekintette Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy a kormányzat stratégiát dolgoz ki a nemzeti horgász turizmus fellendítése érdekében. Ezeknek a terveknek már elébe megy a Húsos egyesület, hiszen a horgászat ma már nem egyedi időtöltés. Családok járnak ki erre a közös időtöltésre az ország szinte minden részében, fejlesztve a turizmust és a vendéglátást.

Erről beszélt Dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere is, akinek családjában mindig voltak horgászok, sőt maga is gyakorolja ezt az időtöltést. Ezért is tartotta fontosnak, hogy a megyei közgyűlés tagjaként támogassa ezt a pályázatot. Felhívta az egyesületi tagok figyelmét, hogy az igazi munka most következik, nemcsak megőrizni, de tovább is kell gondozni ezeket a fejlesztéseket.

A Magyar Országos Horgász Szövetség képviseletében Dr. Kulcsár Aranka osztályvezető beszélt elragadtatással a fejlesztésekről és tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az eredmények fenntartására másfél millió forint támogatást ad a MOHOSZ.

Az átadást jelentő szalagátvágás után a jelenlévők megtekintették a pályázatban elkészült beruházásokat, körbejárták a tavakat, bíztatva a még zajló horgászverseny résztvevőit.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: