Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Új tanév, új képek

Horváth Andrea | 2023.10.17.

A pápai református gimnázium diákjainak alkotásaiból nyílt tárlat a tanév elején. A gimnázium dísztermében, a művészetisek folyosógalériáján, valamint a református templomban is láthatók a növendékek képei. Nem tematikus válogatás a kiállított anyag, inkább a kivitelezés színvonala volt mérvadó a művésztanárok számára a tárlat szervezésekor.

Kerpel Péter tagozatvezető az iskola dísztermében látható képek kapcsán elmondta, hogy a festők elsősorban akvarelljeiket mutatják be, de izgalmas rész képeznek Ézsiás István munkássága ihlette absztrakt diákmunkák. A különböző évfolyamok grafikusainak alkotásiból is egy igényes keresztmetszet kapott itt helyet.

Kiállítás a kiállításban Farsang Máté kamaratárlata. A tehetséges fiatalember grafikáin látszik a fantázia, az alaposság, mondta Kerpel Péter tagozatvezető. Máté linómetszeteket, festményeket, pályamunkát és Dürer-parafrázisokat is beválogatott a kamarakiállításába. Mint mondta, már keresi a saját stílusát, annyi bizonyos, hogy egy-egy feladatban most már igyekszik megfogalmazni a világról alkotott képét, gondolatait is.

A templomban a festészet tanszak növendékei kaptak megmutatkozási lehetőséget, itt elsősorban portrék láthatók, természetesen a képek igazodnak a szakrális térhez.

A harmadik kiállítási helyszín a gimnáziumi második emeleti folyosógalériája. Itt azok az alkotások láthatók melyeket a Kondor Béla Közösségi Ház pályázatára készítettek a refis növendékek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: