Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új utazás kezdődik

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.06.

Ma reggel mintha más, ünnepélyesebb dallamot csicseregnének a madarak, miközben csodás virágözönnel ragyognak az Esterházy-kastély környékén a gesztenyefák. Az iskolákban tegnap délután óta nagy a sürgés-forgás, mindenki azért dolgozik, hogy minden ünnepi díszben ragyogjon, mire a nap főszereplői, a ballagó diákok megérkeznek.

Kedves végzősök! Ma minden értetek van, ma mindenki veletek ünnepel! Szülők, testvérek, rokonok, barátok és ismerősök figyelik majd, ahogy diáktársaitok sorfala közt végigsétáltok a város utcáin, hogy a szabadtéri színpadon több százan együtt búcsúzzatok a középiskolás évektől.

Kedves végzősök! Legyetek büszkék arra, hogy az elmúlt évek sok-sok nehézsége ellenére itt vagytok, hogy akkor sem adtátok fel, amikor hónapokig a négy fal közé voltatok zárva, hogy barátságaitok, osztályközösségeitek túlélték a távolságot. Legyetek büszkék mindarra, amit elértetek, hiszen, ha tudásotok, képességeitek legjavát nyújtottátok, nincs szégyenkezni valótok.

Kedves végzősök! Hamarosan megszólal az iskolákban a csengő, most, utoljára csak nektek jelez. Ez a csengőszó lezárja életetek egy fontos korszakát, és elindít benneteket egy új utazásra, mely a felnőttvilág felé vezet. Ennek az utazásnak az első lépéseit ma, ezen a virágillatú ünnepen teszitek meg.

Kedves végzősök! Kívánom, hogy ez az utazás haladjon bár egyenes úton, vagy akár kis kitérőkkel, de vezessen el benneteket kitűzött célotokig! Isten áldjon benneteket, jó utat nektek!

 

(A fotók korábbi ballagásokon készültek)

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: