Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Újabb gyöngyszemmel gazdagodik a város

Huszár Hajnal | 2022.03.30.

A város legvonzóbb közparkja – mondták a pápaiak a Schwenczel-réten elkészült új szabadidőparkról alig több mint egy évvel ezelőtt, amikor március elején megnyílt a nagyközönség előtt. Hamarosan egy újabb, hasonlóan igényes és szerethető parknak örülhetünk, hiszen befejezéséhez közeledik a külső-várkerti szabadidőpark kialakítása.

Az egykori rét helyén készülő rekreációs terület létrehozásának első lépéseként egy rekortán borítású futókör készült, tavaly év végére elkészült a pumpapálya, nemsokára pedig a teljes parkot birtokba vehetik a kikapcsolódásra vágyók. A Zöld város II. projekt keretében épülő park napról napra szebben mutatja, milyen is lesz, ha levonulnak a munkagépek a területről.

A parkban játszótér és motorikus pálya várja a kisgyermekeket és a nagyobbacskákat, a területet 1200 méter hosszan behálózzák a sétautak, ezek mellé parkbútorokat telepítenek. A beruházás keretében 108 közvilágítási oszlop gondoskodik majd a megvilágításról, a biztonságot pedig kamerarendszer garantálja. Több mint 3000 cserje és évelő, valamint 126 facsemete biztosítja a zöldfelület intenzitásának növelését és a vonzó látványt, a közösségi épület pedig szolgálja majd a lakótelep kisközösségeit és gondoskodik az idelátogatók komfortjáról. A város legújabb szabadidőparkjának legkülönlegesebb objektuma a 14000 köbméter vizet befogadni képes látványtó és a hozzá tartozó 200 négyzetméteres stég. A tavat a Várkertfürdő elfolyó vize táplálja majd, ami aztán visszajut a Bakonyérbe.

Videó: Gulyás Attila

– Valamikor itt volt a lovaspólópálya, sőt az első pápai futballmeccset is itt játszották a 20. század elején. A mostani gyepes területen kevés fa volt, a fatelepítésekkel, cserjecsoportok ültetésével jelentősen átalakul a terület jellege. A látványtó medrének kialakítása már évekkel ezelőtt megtörtént, most elnyeri végső formáját és egy vonzó része lesz a parknak – mondta el a fejlesztésről dr. Áldozó Tamás polgármester, aki biztos abban, hogy nagyon látogatott lesz az új park.    

– A Zöld város programok nagyszerű kezdeményezések, hiszen lehetővé teszik a zöldterületek megújítását. Pápa ezt nagyon jól használta ki és óriási lépést tett előre e téren. Ez a park is olyan szép lesz, mint a Schwenczel-réti, csak sokkal nagyobb – fogalmazta meg dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a munkaterület bejárásán, hozzátéve, egy újabb rekreációs területtel gazdagodik a város, olyannal, ahol gyermekek és felnőttek, fiatalok és idősek egyaránt kikapcsolódhatnak, sportolhatnak, játszhatnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: