Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Újabb díjjal ismerték el dr. Hauber Károly munkáját

Horváth Andrea | 2023.11.12.

A magyar nyelv napját 2011 óta november 13-án ünnepeljük, annak tiszteletére, hogy 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyart államnyelvvé tevő törvényt. A jeles alkalomhoz kapcsolódóan a Nemzeti Színház november 11-én ünnepi rendezvénnyel készült, amelyen többek között átadták a Petőfi Kulturális Ügynökség által alapított Magyartanárdíjat.

A Petőfi Kulturális Ügynökség két éve megalakult Kazinczy Műhelye a kezdetektől kínált képzéseket, segédanyagokat, élményszerű programokat a magyar tanároknak. A Petőfi Kulturális Ügynökség alapította Magyartanárdíjat idén Széplaki Erzsébet, dr. Hauber Károly és Adamikné Jászó Anna vehette át.

Dr. Hauber Károly magyar és német szakos tanár a pápai Türr István Gimnáziumban. Középiskolai tanári munkája mellett könyvekkel és 2018 óta honlapján irodalomtörténeti, érettségire felkészítő multimediális tananyagokkal segíti a magyartanárokat, hangzott el a méltatásban. A díjakat Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója és Prof. dr. Balázs Géza a díj kuratóriumi elnöke adták át.

Forrás: Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: