Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újabb lakók költöztek a Külső-várkerti tóba – fontos feladatuk lesz

Huszár Hajnal | 2024.03.02.

15 kilogramm tenyészharcsát telepítettek a Külső-várkerti látványtóba. A tervezett haltelepítési program soron következő fázisában kétnyaras, 1,7 kilogramm átlagsúlyú harcsákat hozott a tóba Hegedűs Róbert halászati szakmérnök. A halakat egyesével engedték a vízbe, ahol az új lakók gyorsan feltalálták magukat és eltűntek szem elől.

-Ez az első harcsatelepítési alkalom, ilyen jószágokat még nem hoztunk a látványtóba – mondta el a szakember. Hegedűs Róbert felidézte, az önkormányzat által megrendelt haltelepítés 2022 nyarán kezdődött meg, akkor 300 kilogramm piaci méretű pontyot tettek a tóba, őket 30 ezer darab előnevelt pontyivadék követte, majd pedig 30 kilogramm piaci méretű csuka költözött be és mindemellett természetes úton is kerültek halak a vízbe. Legutóbb 2023 áprilisában 2500 csukaivadékot telepítettek, ezek 2-4 centiméteres halacskák voltak akkor. 

A tó legújabb lakói igazi éjszakai vadászok és ezen tulajdonságuk miatt kerültek a vízbe. A szakemberek azt várják a rendkívül falánk ragadozóktól, hogy a gyomhal-állományban rendet tegyenek, vagyis szabályozzák annak mennyiségét.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: