Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újdonságok a hagyományos programokban

Horváth Andrea | 2023.08.21.

Az őszi és a téli rendezvényei szervezésére is sikeresen pályázott a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél – hangzott el a PNNÖ mai ülésén. A hagyományos programokba új színt is visznek, mondta az elnök.

A szeptemberi egyházzenei és nemzetiségi nap a Kálvária templomban és a Petőfi Gimnáziumban lesz. A litániát és a körmenetet tartják a Kálvárián, melyhez előzetesen önkéntes munkát is szervez a PNNÖ. Szeretnék ugyanis rendbe tenni a templomot és környékét az ünnep előtt, s ehhez várják segítők jelentkezését Pápáról és környékéről is. A nemzetiségi nap helyszíne a Petőfi Gimnázium lesz, hisz már ott is van német nemzetiségi nyelvoktatás.

A téli ünnepkör elemei a Márton-napi program és az adventi hangverseny. Ezek szervezésére 300 ezer forintot nyert el a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat.

 

Hagyomány az is, hogy a közmeghallgatáshoz kapcsolódóan programot szervez a PNNÖ, idén Holczinger Szandra színésznő lesz a vendég, ő tart majd előadást a sváb tradíciókról. A közmeghallgatás időpontjáról később döntenek, előreláthatólag novemberben tartják meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: