Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Újra divat az éjszakai vonatozás

Csrefko Judit | 2024.02.03.

Tavaly több mint 280 ezren töltötték vonaton az éjszakát.

Nőtt az utazási kedv a Magyarországra és Magyarországról induló éjszakai vonatokon – közölte a MÁV. Az éjszakai vonatokon az utasok a 4-6 ágyas fekvőhelyes kocsikat, vagy az 1-3 ágyas hálókocsikat is választhatják.    

A közlemény szerint Budapestet 13 éjszakai járat érinti, többek között Berlin, Zürich, Brassó, Prága, Stuttgart is átszállás nélkül elérhető, míg a nyári időszakban két éjjel közlekedő vonattal az Adriára is el lehet jutni.

A legtöbben a Budapest és Zürich között közlekedő EuroNight fekvőhelyes szolgáltatását  választották, amelyen tavaly közel 90 ezren utaztak. A második legnépszerűbb járat a 2022 decemberében Stuttgartig meghosszabbított Kálmán Imre EuroNight volt 60 ezer utassal.

Nemcsak a nyugati városok népszerűek

A Budapest és Brassó között, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy érintésével közlekedő Corona InterCity utasforgalma is kiemelkedő volt. A vonat kapacitásbővítésének köszönhetően 61 ezer ember utazott. Ezen a járaton a nagyobb kényelem érdekében étkezőkocsi-szolgáltatást is biztosít a vasúttársaság – közölték.

A nyári időszakban az egész évben közlekedő járatokat további szezonális, tengerparti vonatok is kiegészítik. Tavaly csaknem 14 ezren jutottak el Splitbe, míg a Koperba és Rijekába közlekedő Retró Istria Expresszen 11 ezren utaztak a horvát és a szlovén tengerpartra – olvasható a MÁV közleményében.

(Nyitókép: MÁV Facebook-oldala) 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: