Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újra elérhető városunkban a LED-csereprogram

Huszár Hajnal | 2023.12.13.

A város önkormányzata és az egyik hazai energiakereskedő cég együttműködésével tavasszal zajlott le az ingyenes LED-csereprogram első fordulója. Akkor közel 700 pápai háztartás jutott összesen 8300 energiatakarékos és környezetkímélő fényforrásokhoz. A program decemberben újraindult, így aki a tavaszi fordulóról lemaradt, most részt vehet a programban.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít intézményeinek energiahatékony, költségkímélő és környezetbarát működtetésére, több beruházás is ezt a célt szolgálta az elmúlt években, ám a városvezetés minden esetben támogatja azokat a kezdeményezéseket, melyek a lakossági energiatakarékosságot és költségcsökkentést segítik. Így a második körös LED-csereprogramban is partnerséget vállalt a céggel az önkormányzat – közölte Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető az újraindult program kapcsán.

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést eredményez a villanyszámlában és hosszú élettartamának köszönhetően, sokkal kevesebb hulladék keletkezik, mint a hagyományos izzók használata esetén – hangsúlyozzák a szakemberek.

A programban való részvételhez a ledcsere.hu weboldalon, a jelentkezés gombra kattintva érhető el az a felület, melyen regisztrálni kell. Fontos tudni, hogy olyan, pápai lakóhellyel rendelkező személyek jelentkezhetnek ingyenes fényforrásokért, akiknek a nevén van villanyszámla. A regisztrációs felület kitöltése során az utolsó oldalon átvételi helyként Pápa városát kell megjelölni. 
A jelentkezést követően a kezdeményező cég munkatársai ellenőrzik a jogosultságot, majd e-mailben visszaigazolják a regisztrációt. A programban való részvétel akkor válik véglegessé, ha az e-mailben található linkkel a jelentkező megerősíti szándékát.

Az ingyenes LED-csereprogramba történő jelentkezés határideje 2024. január 15., az izzókat pedig várhatóan áprilisban szállítja le a cég. Az átvétel időpontjáról és helyéről a regisztrálók értesítést kapnak, az izzócsomagok átadásában a Városháza munkatársai közreműködnek majd. 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: