Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Újra nyitva a kápolna

Horváth Andrea | 2024.02.08.

A pápai kórház története régre nyúlik vissza, az irgalmasrendiek alapították,  mindig volt kápolnája is, az államosítás előtt például a kórház első emeletén. 1950 és 1991 között nem volt a hitéletnek állandó otthona az épületben, azóta viszont egy földszinti teremben tartják a miséket. Illetve tartották, egészen a világjárványig. Azóta szünetelt itt a misézés.

Salgó Ferenc plébániai kormányzó javaslatára az idei ökumenikus imahét perselyadományát a kórházkápolna festésére ajánlották fel a hívek. A két közös alkalmon közel 150 ezer forint gyűlt össze. A terem festéséhez szükséges összegnek ez csak a fele volt, a másik részét a katolikus plébániák és a protestáns gyülekezetek adták össze.

Nagyon hamar elkészült a munka, így Salgó Ferenc plébániai kormányzó és Márkus Mihály református esperes örömmel mutatta meg a kápolnát Dr. Sipos Gábor megbízott főigazgatónak. A kápolna ezentúl mindig nyitva áll, nem lesz kulcsra zárva az ajtó, így bárki bemehet imádkozni, elcsendesedni.

A szentmisék vasárnap délután vannak a kórházkápolnában, február 11-én lesz az első a felújítás után, ami azért is egy szimbolikus dátum, hisz ez a betegek világnapja. A szentmiséken Salgó Ferenc atya szolgál.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: