Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ülésezett a PNNÖ

Babos Petra | 2024.04.25.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat tegnapi ülésén a képviselők módosították a 2024. évi költségvetésről szóló határozatot, melyre azért volt szükség, mert megérkezett a feladatalapú támogatás I. féléves részlete.
A második napirendi pontban döntöttek arról, hogy a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában folyó nemzetiségi oktatást továbbra is támogatják. Az iskola a közeljövőben két versenyen vesz részt. A városlődi versenyre két autóbusszal mennek a munkácsysok, ebből a nemzetiségi önkormányzat egy busz költségét finanszírozza. A másik pedig, hogy az iskola szervez egy német versenyt, ahol a könyvutalványokat a nemzetiségi önkormányzat felajánlásából vásárolják majd meg.


Az ülésen megállapították a PNNÖ képviselő-testületének 2024. I. félévi tiszteletdíját.
Pillerné Fódi Ilona elnök a Pápai Médiacentrumnak elmondta, a rendezvényeiken kívül rendszeresen támogatják a Nátuskerti Óvodát, a Munkácsy-iskolát és a Petőfi Gimnázium nemzetiségi nevelését és oktatását. Anyagilag segítették az óvónők és a pedagógusok néptánc továbbképzését, a megyei versenyekre való elutazást és a német nyelvű színi előadások megtekintését. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: