Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ülésezett az új elnökség

Horváth Andrea | 2024.01.05.

Új elnöksége van a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesületnek: az elnök Goda Máté, az elnökségi tagok Scheller Lili és Baráth Tamás. A fiatal vezetőség ma tartotta első ülését, melyen részt vett többek között Müller Anita és Müller Zoltán, valamint Baán Éva is. A tapasztalt táncosok, a pápai néptánc emblematikus egyéniségei továbbra is segítik tanácsaikkal a vadvirágosok munkáját.

 

Goda Máté elmondta, nagy megtiszteltetés a feladat, ugyanakkor kihívás is. Kiemelt feladatnak tekinti az egyesület közösségének megerősítését, hisz nagyon sok fiatal csatlakozott az utánpótlás csoportokból, a közel hetven fős néptáncos csapatnak most még össze kell rázódnia.

 

Müller Anita korábbi elnök az egyesületi munka gazdasági, szervezési feladatairól beszélt az új vezetőségnek. Hozzátette, hogy természetesen amíg csak szükség van a segítségükre, támogatják az elnökséget, de egyre inkább csak a művészeti feladatokból szeretnék kivenni a részüket.

 

Müller Zoltán kiemelte Scheller Lili és Baráth Tamás munkáját, hisz ők a tánckar vezetői, s jó úton járnak ahhoz, hogy művészeti vezetők lehessenek. A következő hónapokban nagy hangsúlyt fektetnek az alapozó munkára, a nyár pedig a fellépésekről, az edzőtáborról szól majd.

 

Baán Éva, a Vadvirág egyik alapítója, a Tánc-Lánc Alapítvány elnöke is részt vett az ülésen. Ő is minden eszközzel támogatni fogja továbbra is a csapatot, s fontos feladatnak tekinti egy saját népzenei együttes létrehozását, mely állandó kísérője lehetne a pápai néptáncosoknak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: