Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ültettek, sétáltak, játszva tanultak

Horváth Andrea | 2023.04.21.

A Föld napja kapcsán a Huszár Lakótelepi Óvodában egy egész hetes programot szerveztek. Az intézményben kiemelt figyelmet kap a természetvédelem, a környezettudatosság, mondta el Somlai Nikolett Rózsa tagóvoda-vezető.

Hétfőn a zord időjárás ellenére elkezdték rendbe tenni a magaságyásokat, gyomláltak, ültettek a gyerekek az óvó nénikkel a hátsó udvaron. A szülőktől virágpalántákat kapott ajándékba az ovi, ezeket elöl ültették el, így idén is színpompás lesz ez a része is az intézménynek.

Keddre elkészült egy szép kiállítás a folyosón. Ezeket a tablókat az óvónők készítették közösen a kicsikkel, a hét plakát hét témát dolgoz fel. Az egyiken például a bolygók láthatók, a másikon a szelektív hulladékgyűjtés tudnivalói, de helyet kaptak itt a fák, az erdők is, valamint a legfontosabb tudnivalók a Föld védelmével kapcsolatban.

Szerdán a Németh család avatta be a méhészkedés titkaiba az ovisokat, majd ezt követően az óvó nénik, dadusok a Kié a virág? című mesejátékot adták elő a gyerekek nagy örömére.

Csütörtökön a Várkertbe kirándultak a csoportok, pénteken pedig az udvaron hat állomásból álló játékos feladatsor várta a gyerekeket. Bekapcsoltak minden érzékszervet, hisz volt például tapintásra épülő elem: bekötött szemmel kellett babot, kukoricát és lencsét válogatni, de a szaglásukat is próbára tették a gyerekek. A makrovilágot digitális mikroszkóppal vizsgálhatták, volt szelektív válogató, színes kirakó is.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: