Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ünnepeltek a petőfisek

Horváth Andrea | 2023.01.24.

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban a #himnusz200 kapcsán két órában emlékeztek meg az iskola tanulói a magyar kultúra napjáról. Tischler Klaudia, 11. C osztályos tanuló felvezetése után közösen elénekelték a Himnuszt, majd a petőfisek egy előadást hallhattak Csarmasz Ágnestől, aki kitért arra is, hogy  nemcsak a kultúra napjáról, hanem a kultúra évéről is szólhatunk, hiszen nem csak a Himnusz 200 éves, 1823. január 20-án született Madách Imre, aki a magyar irodalom világszínvonalú drámáját, Az ember tragédiáját írta, s az iskola névadója, Petőfi Sándor szintén 1823-ban született. 

Ezt követően az előadás témája a Petőfi200-hoz kapcsolódott, érdekességeket hallhattak a diákok többek között Petőfi és a Pesti Divatlap kiemelkedő, irodalmi ízlésformáló szerepéről az 1840-es években. Az előadás végén helyi és országos programajánlók után Tischler Klaudia szavalta el Petőfi Kemény szél fúj c. versét, majd Teiszler Gergő, 10. C-s tanuló olvasta fel gondolatait a magyar kultúráról, a hagyományőrzés fontosságáról.

A nap zárásaként az osztályok a termükben megtekintették A himnusz regényes története c. kisfilmet., majd megnézhették a Humán Munkaközösség által készített kiállítást, ahol a Petőfi200-hoz kapcsolódva olvashattak érdekességeket. Emellett a kiállítás megemlékezett Madách fő művéről is.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: