Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ünnepélyes nyilatkozat az Európa Kulturális Fővárosa programév mellett

Huszár Hajnal | 2023.01.19.

"Elkötelezett európaiként és magyarként fontosnak tartjuk, hogy a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa cím adta lehetőséggel élve megmutathassuk vidékünk egyedülálló természeti szépségét, az itt élők kivételes vendégszeretetét, kultúránk sokszínűségét és sokrétűségét hazánk és a kontinens érdeklődő polgárainak" – áll többek között abban az ünnepélyes nyilatkozatban, melyet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése, valamint Somogy és Zala Vármegye Önkormányzata Közgyűlése, továbbá Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése tagjai írtak alá csütörtökön a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programév alkalmából. 

A dokumentum úgy fogalmaz "bízunk benne, hogy ez a kivételes időszak lehetőséget ad közösségeinknek arra is, hogy megerősíthessék hagyományaikat. Feltárják és tovább éltessék a tagjaikat összekötő kötelékeket és azt a több, mint ezer éve felhalmozott kulturális örökséget, amely az itt, a Dunántúl közepén élők legfontosabb tartalékát jelentik a jövőre nézve". 

A rendkívüli együttes ülést a Megyeháza Szent István termében tartották. Az ünnepélyes nyilatkozatot a Veszprém vármegyei közgyűlés pápai tagjai, így dr. Áldozó Tamás, Papp Tamás és Grőber Attila is aláírta, de aláírásával hitet tett a programsorozat mellett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is.

Mint ismert, Veszprém város 2018 decemberében a régióval közösen nyerte el a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet, a program alapköve, hogy a Veszprém-Balaton-Bakony régió közös erővel mutassa meg a világnak értékeit, kulturális sokszínűségét. Január 21-én az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődik az a kulturális évad, melyre Veszprém és a csatlakozott 116 település több éve készül. 

(Fotó: Veszprém Vármegyei Önkormányzat)


Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: