Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ünnepi céhgyűlés mesterremekekkel

Horváth Andrea | 2023.07.29.

A Pannonia Reformata Múzeum idei harmadik tábora egy új tematikával indult. Benedekné Gosztonyi Hajnalka volt a táborvezető, aki a régi mesterségek titkaiba avatta be a gyerekeket.

Az első napon a résztvevők megalapították a Pannonia Reformata Múzeum céhét, Hajni néni inasoknak fogadta a gyerekeket. Ezen a napon sok érdekesség szóba került, beszélgettek arról, hogy miként éltek és dolgoztak a  kézművesek a középkori városokban, melyek voltak a régi mesterségek, melyek ma már nem is léteznek, s ellátogattak az Esterházy-kastélyba, ahol megnézték a pápai céhtárgyakat.

 A második napon a bőrműves és a takács mesterséget próbálták ki a táborozók. Karkötők és növényszövéses díszek készültek. Szerda délelőtt egy szövőmestert és egy kaptafa-készítőt látogattak meg a műhelyükben, délután pedig a bútorfestés rejtelmeibe avatta be a résztvevőket a táborvezető. Csütörtökön ellátogattak a mézesbábosok egykori házához, délután pedig a kosárfonás titkaival ismerkedtek az ügyes inasok.

A táborzáró is rendhagyó volt, hisz a kiállított mesterremekek mellé minden résztvevő megkapta segédlevelét, mivel szorgalmasan kitanulták a különféle mesterségek csínját-bínját.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: