Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ünnepi műsor Tapolcafőn

Horváth Andrea | 2024.03.15.

176 évvel ezelőtt az emberek egységben és elszántságban álltak össze az egyéni szabadságjogokért és a nemzeti önrendelkezésért. A szabadságharc hősei áldozatosan küzdöttek azért, hogy Magyarország függetlenségét és szabadságát megvédjék. Rájuk emlékeztek ma délután a tapolcafői református templomban.

 

Marton Krisztián református lelkész köszöntötte a megjelenteket, majd az ökumenikus igehirdetés követően a tapolcafői óvodások adtak műsort, dalokkal, versekkel.

Ünnepi beszédet dr. Áldozó Tamás polgármester mondott, aki mindenekelőtt gratulált a Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesületnek, a közösség nevében ugyanis Horváth Endre korábbi, és Somogyi Zoltán jelenlegi elnök vette át Pápa Város Díszoklevelét  a március 15-i városi ünnepségen.

A városvezető beszédében kiemelte, a tapolcafőiek is a forradalom mögé álltak 1848-49-ben.  Az elődök meghallották a haza hívó szavát, s ebben nagy felelősségük volt a plébánosoknak, lelkipásztoroknak:
– Biztos vagyok benne, hogy a tapolcafői református lelkész is a gyülekezete elé állt és az igehirdetés követően szóba kerültek a haza ügyei. Bizonyára arra szólította a híveket, hogy cselekedjenek lelkiismeretük szerint, ami ebben az időben a hazafias érzületet jelentette. Hozzátette, a forradalom azért tudott szabadságharccá válni, mert a magyarok egy emberként sorakoztak fel a lobogó alatt.

– A szabadságharcban az ország minden részéről érkezett magyarok megtapasztalhatták, hogy egyek vagyunk, összetartozunk, azonosak a célok és eszmék. Nagy veszteségeket szenvedett a magyarság a szabadságharcban, emberáldozat és anyagi javak tekintetében is, de méltóságban és dicsőségben a forradalom hősei eszményekké váltak.

Az ünnepi beszédet követően a Forrás Népdalkör adott műsort, majd a megemlékezés zárásaként a kopjafáknál koszorúztak a jelenlevők.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: