Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Út a munkaerő-piacra – hatékony segítség az álláskeresőknek

Huszár Hajnal | 2023.12.12.

2015-ben indult ez év végén zárul a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Út a munkaerőpiacra című, GINOP 5.1.1-2015-00001 azonosítószámú projektje. A kiemelt projekt keretében megvalósuló munkaerő-piaci program célja volt egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában – mondta el sajtótájékoztatóján Angyalosy Edina, a Veszprém vármegyei kormányhivatal osztályvezetője, aki a projekt eredményeit összegezte.

Hangsúlyozta, a program megvalósítása során a kormányhivatal vállalkozóvá válási támogatást, képzési támogatást bérköltség-, lakhatási- és bértámogatást nyújtott a bevont ügyfelek részére. A projekt keretében a támogatások mellett a járási hivatalok a regisztrált álláskeresők egyéni igényéhez igazodó munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtásával, foglalkoztatási információnyújtással, egyéni munkatanácsadással, munkaerő közvetítéssel, valamint a lehetséges munkahelyek feltárásával segítették a programban résztvevők sikeres elhelyezkedését. 

Az osztályvezető arról is szólt, a projektben 8939 fő vett részt, akik közül 6397 fő sikeresen fejezte be egyéni programját, melyhez hozzájárult a 21080 esetben nyújtott humánszolgáltatás. A program során 75 képzés indult, melyen összesen 561 fő vett részt. A képzéseken résztvevő ügyfelek elhelyezkedést segítő OKJ bizonyítványt, hatósági engedélyt, tanúsítványt szereztek. 

Bér jellegű támogatással 8602 fő elhelyezkedése valósult meg, közülük 1736 fő egyéni vállalkozóvá vált, 49 fő esetében pedig a lakóhelytől távoli munkavállalást tette lehetővé a lakhatási támogatás. A program során 8 milliárd forint támogatást nyújtottak a résztvevők számára – sorolta a projekt eredményességét igazoló adatokat az osztályvezető.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: