Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Útjavítás Tapolcafőn

Huszár Hajnal | 2024.04.23.

A Tapolcafőn áthaladó 83-as főúton végez útjavítási munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnöksége. A Tapolcafői utca páratlan oldalán dolgoznak, ahol a szennyvízvezeték fölötti burkolat megsüllyedt, megrepedezett.


-160 méter hosszan, 1,9 méter szélességben építünk új kopóréteget – közölte Sindler Péter mérnökségvezető.
A kivitelezés során 4 centiméter vastagságban felmarták a sérült aszfaltburkolatot, portalanították a felület, majd a bitumenes emulzióval bevont felületre új, F-es erősségű, nagy teherbírású aszfaltréteget építettek. Az aszfaltot kézzel terítették el és 10 tonnás hengerrel simították, tömörítették. Az újonnan megépített burkolatsáv széleit bitumenszalaggal tömítették, megakadályozandó, hogy a víz bejusson a régi és új felület közé.


A munkát ma reggel kezdték az építési terület Pápa felőli oldalán és a templomnál lévő gyalogos-átkelőhelyig tart a munkaterület. 
A kivitelezés idején félpályás lezárást alkalmaznak, a közlekedőket lámpák irányítják. Az útjavítás a következő napokban fejeződik be, ha az időjárás engedi. A burkolat megépítése után az aknafedelek szintre emelését is elvégzik – tudtuk meg Sindler Pétertől. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: