Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ütős eredmények a Bartókban

Horváth Andrea | 2024.04.16.

A Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola a 2023/24-es tanévben is meghirdette a hagyományos Sistrum Zenei Versenyeket. A Pápai Bartók Béla AMI növendékei rendszeresen részt vesznek ezen a megmérettetésen, több tanszakról is. Az ütősök közül ketten vállalták a felkészülést, tanáruk, Falaki Csaba vezetésével.

Merétey Bendegúz  Kopetzki Bohóckeringőjét és Beethoven Kontratáncát adta elő, nagy sikerrel. Arany minősítést kapott, az öt éve zenélő fiú elmesélte, hogy nagyon szereti a ritmushangszereket, szívesen gyakorol is, számára a zene kikapcsolódás.

 Nagy Sebestyén Campbell Tork című művét és Debussy A lenhajú lány című darabját adta elő. Nívódíjat kapott, ami tényleg csak a legjobb előadóknak jár a Sistrumon. Sebestyén ennek ellenére nagyon szerényen csak annyit mondott, hogy nagyon sok tehetséges kortársával találkozott, mindenki nagyon ügyes volt. Szereti versenyeket, mert egyrészt egyfajta visszajelzés is, hogy hol tart, másrészt a fellépőktől is mindig sokat tanul.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: