Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Üzenet a jövőnek

Horváth Andrea | 2024.04.17.

A jubileumi hét keretében ma délután kopjafát avattak és egy időkapszulát helyeztek el a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola udvarán. Matting Mónika megbízott igazgató elmondta, szerettek volna emléket állítani a 140 éves évforduló kapcsán.

Az időkapszula nagy méretű lett, hisz belekerült sok minden, ami az iskolát jellemzi. Mesterremekek, eszközök, fogalmazások, üzenetek kaptak helyet a dobozban.

 

Somogyi Tivadar, az Acsády általános igazgatóhelyettese mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy a kopjafa avatása az iskola emlékeinek, értékeinek megőrzését jelképezi, az összetartozás, a közösség szimbóluma. 

– Mindnyájan részesei vagyunk a közösségnek, s ez az emlékoszlop mindannyiunké. Az időkapszula pedig nem csupán tárgyakat tartalmaz, hanem egyben üzenet a jövőnek arról, hogy kik vagyunk és mit tartunk fontosnak. Ebben a kapszulában rejlik a múltunk, a jelenünk. Az emlékoszlop és az időkapszula nem csupán a jelen pillanatot örökíti meg, hanem közösségünk örökségét is hordozzák – mondta beszédében.

A kopjafát Papp Gergely készítette, az oldalán virágmotívumokkal, az emlékoszlopot Benedek Gábor, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese leplezte le.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: