Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Zenés kastélytúrákkal folytatódott a Haydn Fesztivál programja

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.16.

Igazán különleges élményben lehet része mindazoknak, akik ma és vasárnap ellátogatnak a XXV. Haydn Fesztivál zenés kastélytúráira az Esterházy-kastélyba.

Amellett, hogy az élő kastély tárlatvezetéseken már ismert módon az Esterházy-család vendégszeretetét élvezhetik a látogatók, ezen a két napon a zenés kastélyséták során Joseph Haydn zenéi töltik be a kastély termeit. A Budapesti Vonósok Kamarazenekar művészei duókat, triókat és kvartetteket alkotva játszanak el egy-egy zenei tételt a csodálatos atmoszférájú termekben – köztük a kastély kápolnájában, az egykori biliárdszobában vagy a Nádor teremben. A felcsendülő zeneművek közt van a Pacsirta-kvartett, a G-dúr vonóstrió 3. tétele vagy a hegedűre és brácsára írt F-dúr duó 2. tétele.

A zenés kastélyúrák ma még 13 és 15 órakor, vasárnap 14 és 16 órakor indulnak.

A fesztivál programja folytatásaként ma 17 órakor Ötórai tea címmel beszélgetésre várják az érdeklődőket, ahol Pilz János, a Budapesti Vonósok koncertmestere, Bényei Tamás, a Hot Jazz Band alapító tagja, valamint Botvay Károly lesznek a beszélgetőpartnerek.

Szombaton 18 órakor Pápa Város Fúvószenekara ad nyáresti koncertet, majd 20 órától a Hot Jazz Band és a Budapesti Vonósok közös koncertjét hallhatják a zenekedvelők az Esterházy-kastély udvarán.

Vasárnap zenés kastélytúrák mellett délután családi nap várja a családokat kézműves-foglalkozással, illetve betekintéssel a marionettszínház és a legyezőnyelv titkaiba, majd 18 órától egy támogatói jeggyel látogatható exkluzív programot kínálnak a szervezők, ahol Göttinger Pál, a vasárnap esti operaelőadás rendezője árul el kulisszatitkokat az előadásról. Ezt követően 20 órától magát az előadást, Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját is megtekinthetik az érdeklődők.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: