Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

A Balatonnál kisebb szabálytalanságokat tártak fel

Szél Móni | 2023.07.27.

Összességében jók az ellenőrzési tapasztalatok. A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy jelentőségű, balatoni vendéglátóhelyek is kiemelt figyelmet kaptak.

A júliusi vizsgálati eredmények szerint a létesítmények élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek.  

Tart még az ellenőrzés

Melynek célterületei között a Balaton környéki vendéglátóhelyek is megtalálhatóak. A vizsgálatok fókuszába ? az éttermek ellenőrzésére jellemzően ? a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomonkövethetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került. 

Ami hiba volt

Például a szakosított tárolást nem az előírásoknak megfelelőn oldották meg, előfordult továbbá, hogy a padló, a fal és a mennyezet, valamint a berendezési tárgyak, eszközök állapota volt kifogásolható. Nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással.

A legkirívóbb esetben 2019-ben lejárt fűszert, valamint több, 2021-ben, illetve 2022-ben lejárt alapanyagot is találtak az ellenőrök.

A jogsértő termékek összmennyisége megközelítette a 2000 kg-ot.

A balatoni vendéglátóhelyek a jelenlegi összehangolt, kiemelt szezonális ellenőrzéseket követően is számíthatnak ? a folyamatos élelmiszerbiztonság érdekében tett ? további ellenőrzésekre is.
(fotó:illusztráció) 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: