Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A kosárfonás PRaktikái

Horváth Andrea | 2023.02.27.

 

A Pannonia Reformata Múzeum PRaktika elnevezésű kézműves foglalkozássorozata a hagyományos mesterségek, a természetes anyagok, az igényes kézműves technikák iránt érdeklődők számára jelenthet kiváló alkalmat a kikapcsolódásra, a tanulásra, a közösségi alkotásra. A sorozat februári alkalmának ismét Dávid Tamás kosárfonó mester volt a vendége.

Dávid Tamás több mint 25 éve foglalkozik kosárfonással. Bár mindig is érdekelte ez a régi mesterség, hisz falujában a hozzáértő öregektől ellesett néhány fogást, az áttörést egy országos kezdeményezés adta. Pedagógusoknak szerveztek másoddiplomás képzést, mely a kihalófélben levő foglalkozásokat próbálta a tanárok képzésével továbbmenteni. Ez a ’90-es években volt, s az eltelt pár évtized alatt Dávid Tamás neve fogalommá vált a környéken. 

A résztvevők ezúttal kétféle vesszőből készítettek húsvéti tojásgyűjtő kosarat Dávid Tamás irányítása mellett. Szorgalmas és ügyes, lelkes csapat gyűlt össze, nagyon szép kiskosarak alakultak a délután során. Dávid Tamás mesélt arról, hogy ez az első lépés a kosárfonás néha rögös útján, mert egyszerű technikával készültek a remekművek, de a cél épp az, hogy sikerélménye legyen a készítőknek és legyen kedvük a folytatáshoz. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: