Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A közösség erejével a klímavédelemért

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.26.

A Weöres Sándor Általános Iskola az idei évben is csatlakozott a Mozdulj a klímáért! kampányhoz. Az Éghajlatvédelmi Szövetség, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége szakmai közreműködésével, a Thrive Grants és az Európai Unió finanszírozásával, az Oxfam nemzetközi szervezettel együttműködve megvalósuló program központi gondolata 2023-ban a közösség és annak ereje.

A programban résztvevő iskoláknak helyi kampányt, egy projekthetet kell szervezniük, melyek során különféle kötelező és szabadon választott feladatok végrehajtásával zöld mérföldköveket gyűjthetnek.

A program megvalósítására az idei évben szeptember 1-je és november 10-e közt van lehetőségük a csatlakozó intézményeknek. Az akció végén a szervezők a legjobb egyéni és csoportos feladatok készítőit környezettudatos ajándékokkal díjazzák.    

A Weöres-iskolában az elmúlt évekhez hasonlóan ismét lelkesen gyűjtötték a Zöld mérföldeket, igyekeztenk minél kreatívabban megvalósítani a feladatokat. 

Osztályonként élőképeket alkottak, melyeket egy fára helyeztek fel, hogy kifejezzék közösségeik éghajlatváltozás elleni küzdelmét.

A legnépszerűbb kiscsoportos feladatnak a Természet művészet elnevezésű programelem és a Faölelő embléma tervezése bizonyult. Az 1., 2., 3., 4. és a 6. évfolyamon is fakéregből, lehullott falevelekből, termésekből termésképek, káprázatos levélképek készültek és ötletes termésfigurákat is alkottak a diákok.

Digitális kultúra órán a fák szeretetére, faölelésre bíztató faölelő emblémákat, logókat alkottak a 3., 4., 5., és 6. évfolyam tanulói.

A Kenyérre kenve című felhívás sem maradt ki, hiszen a 4.b osztály növényi alapanyagokból ízletes szendvicskrémet, sárgarépa pástétomot készített. Az alapreceptet a világhálón találták, de a fűszerezésnél saját ízlésük vezette őket.

A Gondolat a közösség erejéről felhíváshoz csatlakozva a 6.b osztály egy csoportja egy rövid verset írt és szavalt el a közösség ereje, az összefogás fontosságáról.

A 7. és 8. évfolyamos tanulók megbeszélték, hogy miért fontosak a fák, milyen szerepük van, és miért kell megvédenünk őket. Megtekintettek egy rövid filmet az élő fák hasznáról, majd kimentek az udvarra és szeretetüket kifejezve közösen átöleltek egy fát.

A Weöres-iskola diákjai a projekthét során sok-sok zöld mérföldkövet gyűjtöttek, a gyerekek sok új ismerettel és közösségi élménnyel gazdagodtak.

      

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: