Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

A legendás észak-koreai golfpálya

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.08.15.

Ez az a bizonyos pálya, ahol állítólagosan Kim Dzsongun apja a golf történetének egyik legmegdöbbentőbb eredményét érte el, és „elsőre 11-et ütött”.

Mint ismert, Észak-Koreában külső szemmel kifejezetten nevetséges, esetenként egészen megdöbbentő propagandával tömik a lakosság fejét: a Kim-dinasztia propagandája szerint ugyanis a hamburgert és a burritót is maga Kim Dzsongil találta fel.

Most azonban egy újabb szintre emelték az őrületes történeteket: Észak-Korea ugyanis most megnyitja azt a golfpályát amatőr játékosok előtt, ahol Kim Dzsongun apja állítólagosan a sportág történetének egyik legmegdöbbentőbb eredményét érte el.

Az észak-koreai hivatalos idegenforgalmi ügynökség több amatőr játékost is meghívott az évente megrendezésre kerülő Ryomyong Golf Tournamentre a phenjani golfpályára. Ez az a bizonyos pálya, ahol állítólag Kim Dzsongil egykori legfelsőbb vezető élete első játéka alkalmával kapásból 11-et ütött.

Az észak-koreai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal weboldalán több bejegyzést is közzétettek ennek kapcsán, az egyik így szólt:

„A Ryomyong Golf Tournament elnöke szívélyesen üdvözli a világ minden tájáról érkező golfrajongókat, akik részt kívánnak venni a phenjani golftúrán.”

Míg egy másik úgy szólt:

„A phenjani golfpálya minden évben tavasszal és ősszel amatőr golfozók versenyének ad otthont. Külföldi amatőrök is részt vehetnek ezen a tavasszal és ősszel hazánkban megrendezett versenyen, és barátságot alakíthatnak ki a koreai amatőr golfozókkal.”

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: