Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A város 100 éves polgárát köszöntötték

Huszár Hajnal | 2023.11.21.

Nagyon jeles születésnapra gyűltek össze ma délután a Vörösmarty Otthonház lakói, munkatársai, s csatlakozott hozzájuk dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és eljöttek az ünnepelt hozzátartozói is. Kapossy Alajosné Margit néni ugyanis ma töltötte be 100. életévét, így ma minden mosoly, minden kedves szó, minden jókívánság neki szólt.
Az otthonház éttermében rendezett ünnepségen dr. Áldozó Tamás üdvözölte az idős hölgyet. Elmesélte, Margit néni születésnapjára készülve visszakereste az 1923-ban megjelent pápai újságokat, a Pápai Hírlap abban az évben november 17-én és 24-én jelent meg.
-Semmi érdekes nem történt akkor, unalmas újságok voltak, kivéve azt, hogy megszületett Margit néni. Tehát abból az időből a legfontosabb, máig tartó üzenettel bíró esemény a városban az volt, hogy Margit néni megszületett – fogalmazott tréfásan.
Dr. Áldozó Tamás nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánt az ünnepeltnek és azt, hogy sokáig maradjon olyan aktív, mint most, majd átadta a miniszterelnök köszöntő szavait tartalmazó emléklapot is.

Unger Tamás alpolgármester virágcsokorral köszöntötte a kerek születésnapost. Ő azt idézte fel, hogy már 10 évvel ezelőtt is arról beszéltek, hogy 5 év múlva találkoznak, aztán 5 évvel ezelőtt szintén ezzel a kívánsággal ünnepelték Margit néni születésnapját és most is ezzel a gondolattal üdvözölte. A 100 éves nénit az Egyesített Szociális Intézmény nevében Szalainé Tihanyi Andrea igazgató és Kissné Marton Bernadett vezető ápoló, valamint a Vörösmarty úti Otthonház munkatársai és lakói is köszöntötték, no meg persze az ünnepelt jelenlévő családtagjai meleg szeretettel üdvözölték.

Margit néni 1923. november 21-én látta meg a napvilágot, gyermekkorát a Tókertben töltötte, családjukban négy gyermek volt. Az iskolák után 18 évesen a Textilgyárban kezdett dolgozni. 37 év munkaviszony után, 1978-ban ment nyugdíjba, de azóta is aktív életet él. 2022 óta a Vörösmarty Úti Otthonház lakója, 100 évesen is sokat sétál, szívesen mesél a régi időkről és részt vesz az otthon életében, sőt ma is ellátja magát és rendben tartja közvetlen környezetét. Az idős hölgy azt mesélte, reggel korán kel, ő az első, akivel az udvaron a gondnok találkozik. Kevés gyógyszert szed, jó étvágya van és nyugodtan telnek a napjai. Nem bánja, hogy egyedül él, mert családtagjai gyakran látogatják és jó társaságra talált az otthonban.

-Amit kellett, mindig megcsináltam. Már kisgyermekként is segítettem édesanyámnak. Ha az ember dolgos életet él, nem unatkozik – mondta a hosszú élet titkáról, hozzátéve, a szeretet a másik dolog, ami meghatározó az életben.
Margit néni, a Jóisten tartsa meg még sokáig ilyen derűsnek és aktívnak!

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: